Duivensport simulator met een twist
   
Het eerste online duivenspel in Nederland!

Help - Trainen

Trainen is de beste manier om je duiven sterker te krijgen. Training is de manier om je duiven meer snelheid, conditie, coördinatie of kracht te geven. Er zijn verschillende traintypes zoals vrije training, ontwijktraining en nachtraining:

  • Bij de vrije training laat je duiven lekker zelf bepalen wat ze doen. Vrije training is typisch iets waar ze blij van kunnen worden.
  • Bij de ontwijktraining gooi je af en toe tennisballen omhoog die de duiven dan ontwijken. Je duiven worden overigens niet echt blij van die vervelende tennisballen! Ontwijkingstraining is goed voor de snelheid en de kracht van je duiven.
  • Nachttraining is een training waarbij je pas s'avonds je duiven laat vliegen, zo tegen de schemering, waarbij ze hun ogen goed moeten gebruiken. Dit is goed voor de coördinatie en is erg bruikbaar voor de lange vluchten.

De duur van de training heeft invloed op de statistieken van je duif. Een hele lange ontwijkingstraining is erg goed voor de snelheid maar de blijdschap zal ook even hard achteruit gaan! Een goed startpunt voor beginners is bij 60 minuten vrije training. Niet alle duiven trainen echter. Training is alleen voor de jong volwassen of volwassen duiven. Als een duif aan het broeden is zal de duif ook niet meetrainen.

De beschikbare groepen waarin je de duiven kan trainen worden ook getoond. Alle duiven die je nog niet in een groep hebt geplaatst zullen automatisch meetrainen met je 1e groep.
Hallo! Ik ben Willy. Wil je
een algemeen beeld van
Pigeon Panic? Bekijk mijn handleiding dan!

Zoeken
Veelgestelde vragen