Duivensport simulator met een twist
   
Het eerste online duivenspel in Nederland!

Help - Broeden

Door je duiven te laten broeden vergroot je het aantal duiven dat je bezit. Meer duiven zorgen voor meer punten en kunnen ook weer meer geld opleveren. Om te broeden dien je een mannetjes(doffer) en een vrouwtjes(duivin) duif te selecteren. Wanneer je geen duiven beschikbaar hebt kan dit zijn omdat je duiven geselecteerd zijn voor een vlucht. Duiven geselecteerd voor een vlucht mogen niet broeden, haal deze duiven van de vlucht af om er toch mee te kunnen broeden.

Wanneer je alleen doffers of duivinnen hebt kun je ook niet broeden, je dient zowel een doffer als een duivin te hebben. Een doffer/mannetjes duif is te herkennen aan . Een duivin/vrouwtjes duif is te herkennen aan .

Een broedkoppel is ongeveer twee weken aan het broeden op Pigeon Panic en tijdens deze periode nemen de broedende duiven niet deel aan trainingen of wedstrijden. Wanneer een eitje de status kuiken heeft gekregen, na de 1e zeven dagen kun je zien welke soort en geslacht de duif is. Dit is typisch een goed moment om het kuikentje een naam te geven bij hernoemen.

De jonkies nemen eigenschappen van hun ouders over zoals: soort, snelheid, kracht, conditie, coördinatie en geluk(verborgen eigenschap). Wanneer een jonkie volwassen is zal deze waarschijnlijk niet meteen beter zijn dan de ouders, maar met de juiste training kan de duif de ouders ver voorbij vliegen!

Nu kan het ook voorkomen dat er hele andere situaties ontstaan dan wat je verwacht had. Zo kan het voorkomen dat vader Blauwband en moeder Blauwband, een jonkie Zwartband krijgen. Deze vreemde situatie kan het spel leuker maken, want zo groeit ook langzaam je diversiteit aan duivensoorten. Misschien lukt het je om ze allemaal te verzamelen...
Hallo! Ik ben Willy. Wil je
een algemeen beeld van
Pigeon Panic? Bekijk mijn handleiding dan!

Zoeken
Veelgestelde vragen